ervaringen

Coaching en therapie met paarden

~ Ervaring is niet wat je overkomt, het is wat je doet met wat je overkomt. ~ (K. Weick)

 

Ervaringen

 

 

''Een paard dat zo maar met je meeloopt, zonder teugels, op je aanraking, stem en aanwezigheid vertrouwt.

Paarden maken met mensen innerlijk contact en gaan daarbij op het NU af in gedrag van mensen, is mijn ervaring.

Een helende ervaring, die mij nieuwe inzichten geeft over de vragen die ik mijzelf stel.

Eerste kennismaking met EAGALA trainers en methode is positief verlopen!''

 

Annemarie M. Schaacke, psycholoog (family coach / therapeut), Baarn.

 

 

"Goh paardencoaching. Hele mooie beesten, maar ook wel spannend... En dat voelt een paard nou juist ook aan! Mijn persoonlijk gekozen paard moest in het begin niks van mij hebben. Het werd pas een duidelijke rolverdeling na de eerste opdracht, namelijk een zelf-gemaakt-parcours afleggen. Ik had geen halster bij 't beestje omgedaan om mijzelf extra uit te dagen en het hele parcours werd mijn leiding, al lopend naast het paard, genomen! In plaats van de leiding van het paard. Weg spanning! Wat een overwinning! Na een coachsessie realiseer ik me pas hoeveel ik eigenlijk nog meer kan en in mijn mars heb. Wat ongelooflijk fijn om dat met zo'n edel dier te ontdekken"

 

Jannita

 

 

"Ik was erg sceptisch toen ik naar mijn introductie sessie ging. Hoe moet dat nu? Het is een beetje een hype – paarden zijn cool – maar echte therapie of coaching geven in zo’n sessie? – Eerst zien. Na wat kennismaken met het paard stelde de coach / therapeut een paar vragen. Er volgde een paar kleine opdrachten die ik naar beste kunnen probeerde uit te voeren. Soms werkte het paard mee en soms niet. Wat doe ik hier eigenlijk? Blijkbaar was er toch sprake van interactie waarvan ik niet bewust was want toen de coach / therapeut eenvoudige vragen begon te stellen vielen allerlei puzzelstukken op de juiste plaats. Ik werd, hoe gek het ook klinkt, in contact gebracht met mijn emoties en dat leidde op een erg ontspannen manier tot heldere inzichten. En dat met één sessie!

Eerst zien heb ik gezegd – nou, dat heb ik gedaan. Maar, therapeutisch coaching met paarden is mijn inziens niet een kunst / trucje dat aan iedereen met een paard overgelaten kan worden. De waarde is denk ik sterk afhankelijk van de professionaliteit van de coach / therapeut. Ik heb begrepen dat bij EAGALA deze professionaliteit voorop staat."

 

Ed

 

 

Je hoort nu steeds meer over therapie met dieren. Je laat je coachen door een hond, dolfijn of een paard. Maar werkt dit ook? Ik ben erg bang voor paarden en ik ben daarom benieuwd wat therapie met een paard met mij zou doen. Kan ik mijn angst overwinnen? Er zijn veel trainingen met dieren en het is populair. Hoe gaat het? Helpt het? Ik nam de proef op de som en ging in therapie met behulp van een paard.

 

Benieuwd hoe de ervaring van Miss Love was? Klik hier en lees haar blog over coaching en therapie met behulp van paarden bij Tool 4 Life.