methode

Coaching en therapie met paarden

~ Leren is niet het je eigen maken van kennis, maar 'het je eigen maken van oplossingsmogelijkheden'. ~ (J. Dewey)

Methode

 

Tool 4 Life werkt met het model van de Equine Assited Growth and Learning Association (EAGALA). De grootste (internationale) organisatie voor coaching/therapie met behulp van paarden met ruim 4000 leden in 50 verschillende landen.

 

We werken bij Tool 4 Life 100 % op de grond: er wordt niet op de paarden gereden. De rol van het paard is om zichzelf te zijn binnen een sessie.

 

Oplossingsgericht

Tool 4 Life werkt oplossingsgericht. Wij geloven dat mensen zelf de beste oplossingen voor hun eigen uitdagingen hebben.

We bieden een veilige omgeving voor deelnemers om hun problemen en mogelijkheden uit te zoeken en te ontdekken en om uitdagingen aan te gaan.

 

De deelnemers bij Tool 4 Life hebben de mogelijkheid om hun verhaal te delen met ons, maar het is geen praat-therapie. Hierdoor hebben de deelnemers alle ruimte om zelf aan te geven wat zij prettig vinden: een belangrijke basis om tot persoonlijke groei te komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ervaringsgericht

De sessies bij Tool 4 Life zijn ervarings-gericht. De deelnemers voeren opdrachten uit met het paard. Het paard zal reageren op wat je op dat moment denkt, voelt of doet.

 

De paarden en eventuele andere materialen waar wij gebruik van maken zullen een metafoor kunnen worden voor mensen of gebeurtenissen in het leven van de deelnemer.

 

Veel van wat er op dit moment binnen een sessie zal ontstaan, zal een betekenis krijgen voor de deelnemer. Door de coaching die wij bij deze sessies geven zal deze betekenis meer inzicht kunnen geven aan situaties of vragen.

 

Het is bij de sessies van Tool 4 Life niet nodig om ervaring met paarden te hebben. Wij geven tevens goede begeleiding bij angst voor paarden en houden altijd rekening met uw grenzen.

 

Waarom paarden?

  • Paarden leven in sociale kudde met rangordes, net zoals dat bij mensen in groepen is.
  • Paarden hebben verschillende persoonlijkheden, net zoals bij mensen. Wat bij de een werkt, is misschien lastiger bij de ander.
  • Paarden zijn vluchtdieren: zeer gevoelig en alert, experts in het lezen van lichaamstaal.
  • Paarden kunnen levende symbolen van relaties of andere zaken uit het leven van de deelnemer representeren.
  • Paarden zijn groot, dit is bijvoorbeeld goed voor grote uitdagingen die de deelnemers aan moeten gaan.
  • Paarden oordelen niet, deelnemers kunnen een relatie opbouwen met het paard.